1

Informatie

Latijnse naam: Graphiurus murinus.
Nederlandse naam: Afrikaanse dwergzevenslaper
Land van herkomst: Zuid-Afrika
Grootte: 10-15 cm inclusief staart.
Gewicht: 18 tot 30 gram
Leeftijd: 4 tot 5 jaar
Ringmaat: NVT.

Kleur

Kleur man: Overwegend grijs met een pluimstaart
Kleur vrouw: Overwegend grijs met een pluimstaart

Omschrijving

Ze hebben een spitse kop en, als nachtDieren, grote ogen. De zachte, dichte vacht bestaat uit wollig haar. De naakte oren steken buiten de vacht uit, het gehoor is uitermate goed ontwikkeld. De aan twee zijden behaarde pluimstaart. Hoewel ze door hun ronde en wollige uiterlijk met grote ogen een hoge aaibaarheidsfactor hebben kunnen ze iets bijterig zijn. Dit is meestal uit angst. Het zijn echte nachtDieren. Deze Dieren ogen nooit alleen gehuisvest worden het zijn echte groeps Dieren.

Hok

Terrarium van 100x60x40 (LxBxD)

Kweek

Een worp per jaar er wordt ook wel eens een jaar overgeslagen. Gehele jaar door. Draagtijd 21 tot 30 dagen. aantal jongen 2 tot 10 stuks per worp over het algemeen 3 tot 4 jongen per worp. De jongen groeien langzaam en het duurt ook vrij lang voordat ze zelfstandig zijn. Ze zijn makkelijk in groepen te huisvesten.

Behuizing

Een terrarium van 100x60x40 (LxBxD) met op de bodem droog zand. Voorzien van enkele schuilgelegenheden en klimtakken. Een verlichting/verwarmings lamp.

Temperatuur

Binnenshuis

Voeding

Droogvoer katten. Knaagdiervoer, groente, zonnepitten en diverse zaden. Af en toe enkele krekels of een kleine sprinkhaan. Een enkele meelworm wordt ook gegeten.