1

Latijnse naam: Pantherophis obsoleta quadrivittata Nederlandse naam: Gele rattenslang Land van herkomst: Zuidoosten van de USA (Noord- en Zuid-Carolina, de kust van Georgia en Florida). Grootte: Tussen de 100 en 160 cm lang Gewicht: Leeftijd: Tot 15 jaar

Beschijving: De gele rattenslang is eenvoudig te herkennen aan zijn kleur. De grondkleur van zijn lichaam varieert van helder geel tot bleek bruin en er zijn vier donkere strepen over de gehele lengte van het lichaam. De buik van de volwassen dieren is wit / geel tot grijs / bruin. Ook zijn er door mutaties nagenoeg gele exemplaren te vinden.

Jonge dieren: De jonge dieren hebben een licht grijze grondkleur met donkere grijze vlekken (zadels). Het geel zal steeds meer te voorschijn komen en de zadels zullen grotendeels verdwijnen. De jongen zijn tussen de 15 en 25 cm groot bij de geboorte.

Paring: Meestal kunnen direct of enkele weken na de winterrust verwacht worden. De paartijd kan enkele dagen tot enkele weken duren!

Eileg: De vrouwtjes leggen tussen de 5 en 30 eieren per keer. Dit is afhankelijk van de leeftijd en de grootte. De vorm van de eieren zijn langwerpig.

Behuizing: De gele rattenslangen zitten bij ons als groep in een terrarium van 130x100x250 cm (lxbxh) hoog. Het zijn goede klimmers die graag hoog willen zitten. Het terrarium dient overeenkomstig de biotoop ingericht te worden met wat stukjes wortelhout en een bodembedekking die het vocht langere tijd vasthoudt. Ideaal hiervoor zijn schors snippers. Verdere aankleding van het terrarium kan bestaan uit diverse plastic planten, klimtakken met liplaatsen boven het terrarium. Uiteraard mag een grote waterbak niet ontbreken. Ze liggen graag in het water. Om de luchtvochtigheid in het terrarium op peil te houden kunt u het beste 1 á 2 keer per week te sproeien.

Temp/ Luchtvochtigheid: Temp: 20 - 30 graden. Heeft een korte winterrust nodig (15 - 18°C)

Voeding: Muizen, ratten, vogels en andere kleine reptielen.