1

 

Informatie

Katfret, olingo, wasbeer en rolstaartbeer zijn in de nacht aktief. Neusbeer en kleine panda zijn overdag aktief. Kleine panda's zijn ondanks het met succes houden en fokken, gevoelige dieren om te houden.

Benodigde ruimte

Overwegend boombewoners zoals katfret, olingo en rolstaartbeer: 6 m2 per koppel, voor elk dier meer 2 m2. hoogte verblijf: minimaal 2 m. Boom- en bodembewoners zoals de neusbeer, wasbeer en kleine panda: 20 m2 per koppel, voor elk dier meer 2 m2. hoogte verblijf: minimaal 2 m.

Klimaat

De wasbeer, evenals de noordelijke neusbeer en de kleine panda zijn niet gevoelig voor kou. De overige soorten zijn bewoners van de tropen, die in de koude jaargetijden een binnenverblijf nodig hebben met een temperatuur van boven de 15 C. De kleine panda is bijzonder gevoelig voor een vochtige koude omgeving en oververhitting.

Inrichting van het verblijf

Bestaande vegetatie met deels een vloer daarin aangebracht. Takken om in te klimmen en schuil gelegenheid voor wasbeer en krabbenetende wasbeer zijn noodzakelijk, zo ook nachthokken en hokken om te werpen. Voor de kleine panda zijn ook levende bomen geschikt.

Sociaal gedrag

Koppelsgewijs of in kleine groepen houden.

Voeding

Vlees, voederdieren, groente, fruit, rijst e.d. De kleine panda hoofdzakelijk bamboe en riet, af en toe groente, fruit, rijst, vlees e.d.

Vangst en transport

Vangen met een net. Het transport dient in een metalenkist of een houtenkist bekleed met metaal te gebeuren. Tevens zijn IATA boxen voor huisdieren geschikt.